loader image

Review by Feelarocka for live performance @ 8ball, Thessaloniki 28/4/2018

Review by metalzone.gr for new album “Virtue & Vice”
16/07/2017
Review by Richard Mabe for new album “Tell mama we’re doing ok” 25.5.2020
11/06/2020
 

Find below the review by feelaroka.com for our live performance @ 8ball Thessaloniki

Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER – Eightball (28/04/2018)


Κυριακή 29 Απριλίου 2018

nightstalker - eightball - 28/04/2018

Όπως κάθε φορά έτσι και το Σάββατο 28 Απριλίου οι Nightstalker έκαναν το πολυαναμενόμενο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας τον κλασικό χαμό στη σκηνή του Eightball. Μαζί με τους Leftover Bullets και τους Shotgunz μας «τράνταξαν» με stoner, heavy και hard rock μουσικές.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Θεσσαλονικείς Shotgunz με κομμάτια κυρίως από τον καινούριο τους δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Πολύ δυναμικοί στη σκηνή, επικοινωνιακοί με το κοινό και με τη χαρακτηριστική φωνή του τραγουδιστή τους Γιάννη Μπάκα να δένει απόλυτα στο heavy rock στοιχείο της μπάντας, ξεσήκωσαν τον κόσμο που είχε ήδη μαζευτεί από νωρίς. Και έτσι άρχισαν και τα πρώτα pits της βραδιάς.

Setlist:
Sabbak
Listen
Silence
Like a Punk
I Don’t Give a Fuck
78

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν οι Θεσσαλονικείς επίσης hard-rockers Leftover Bullets. Παίζοντας κομμάτια από το album τους Virtue and Vice, αλλά και καινούρια κομμάτια τους, καθώς και διασκευάζοντας Deep Purple, συνέχισαν σε ανάλογους δυναμικούς ρυθμούς με την αντίστοιχη δυνατή ανταπόκριση από τον κόσμο με -φυσικά- αρκετό headbanging. Ειδικά με τα solos τους στη διασκευή του Speed King των Deep Purple και με τα δικά τους κομμάτια Feeding The Flame και Might Be Miles Away από το Virtue and Vice, με τις ηλεκτρικές κιθάρες να εκτοξεύουν τη δυναμική των κομματιών, προθερμάνανε για τα καλά το κοινό γι αυτό που θα ακολουθούσε.

Setlist:
Teen Spirit’s Gone
While I’m on the Round
Confused (new)
Out of Control
Feeding the Flame
Speed King (Deep Purple)
Free Speech for Sale (new)
Might be Miles Away
80’ s Child

Και φτάνει η στιγμή που ανεβαίνουν στη σκηνή οι Nightstalker και ήδη από τις πρώτες νότες του Go Get Some επικρατεί κλασικά χαμός. Ο κόσμος μαζεύτηκε στο «κάγκελο», περιμένοντας να ανέβουν στη σκηνή όλα τα μέλη της μπάντας, και ειδικά ο «μάγος» Αργύρης για να ξεκινήσει το απόλυτο mosh pit, όπως συμβαίνει κάθε φορά που αυτή η μπάντα μας τιμά με την παρουσία της. Πέρα από τα κομμάτια των παλαιότερων δίσκων τους, που σε όσες συναυλίες και να τα ακούσεις πάντα σε ξεσηκώνουν και στέλνουν σε άλλη «διάσταση», ειδικά από το album Use που έχουν κάτι από ‘90s, τα καινούρια κομμάτια από το As Above  So Below μου τράβηξαν το ενδιαφέρον καθώς τα άκουγα πρώτη φορά live. Ειδικά το επικό The Dog That No-One Wanted με την ιδιαίτερα σκοτεινή μουσικά εισαγωγή, έδινε στη συναυλία μια άλλη ατμόσφαιρα. Αλλά και οι πιο κλασικές επιτυχίες τους, από το Line μέχρι το Just a Burn και το Dead Rock Commandos, είναι κομμάτια που σε κάθε συναυλία, όσα χρόνια και να περάσουν, θα κάνεις το headbanging σου. Από την άλλη, το κοινό «χτυπιόταν» ασταμάτητα με τα pits (σε κάθε συναυλία των Nightstalker πρέπει να είσαι ετοιμοπόλεμος) ενώ και το stage-diving γινόταν με κάθε ευκαιρία. Αποκορύφωμα φυσικά στο τέλος, το Children of the Sun με το κοινό να ανεβαίνει στη σκηνή και τους Nightstalker να παίζουν αγκαλιά με τον κόσμο. Ειλικρινά από τις καλύτερες στιγμές που ζούμε κάθε φορά στις συναυλίες του συγκροτήματος.

Γενικά οι Nightstalker είναι από τις μπάντες που χαίρεσαι να αποτελούν μέρος των συναυλιακών σου εμπειριών αλλά και σημαντικό κομμάτι της μουσικής σκηνής της χώρας σου. Έκαναν χαμό για άλλη μια φορά, με το κοινό της Θεσσαλονίκης να ανυπομονεί για την επόμενη.

Setlist:
Go Get Some
Forever Stoned
Naked Fire
Superfreak
Zombie Hour
Just a Burn
Soma
The Dog That No-one Wanted
Line
Give Me
Brainmaker
Hide Your Sun
Never Know
Trigger Happy
Dead Rock Commandos
Encore:
Baby God is Dead
Children of the Sun

Δείτε το online